Achtervolg het noorderlicht in Alaska

Fairbanks, in de Amerikaanse staat Alaska, stelt een nieuwe Aurora Viewing Map & Guide voor die het achtervolgen van het noorderlicht moet vergemakkelijken. Naast noorderlichtinformatie, lokaliseert dit handige hulpmiddel aurora-kijklocaties op een kaart. De kaart identificeert negen locaties, waaronder Cleary Summit, North Pole, Murphy Dome, Chena Hot Springs Recreation Area en Fairbanks, die allemaal uitstekende uitkijkpunten zijn om het noorderlicht te zien.

Fairbanks vormt het toneel voor uitstekende vergezichten op het noorderlicht tijdens het Aurora-seizoen, van 21 augustus tot en met 21 april. Vanwege de ligging van Fairbanks is het zien van het noorderlicht hier heel normaal. Als je minimaal drie nachten blijft en ’s avonds actief buiten bent, stijgt je kans om de aurora te zien zelfs tot meer dan 90%. Fairbanks bevindt zich op een buitengewone locatie op de 65e breedtegraad in het subarctische gebied. Dankzij de lage bevolkingsdichtheid, de geringe lichtvervuiling en de lange nachten is een donkere lucht gegarandeerd.

De Aurora Viewing Map & Guide geeft ook de kernwetenschap achter de aurora, basisprincipes over het fotograferen van het noorderlicht, evenals professionele tips voor het achtervolgen van aurora en veel gestelde vragen. Aurora-reizigers naar het Fairbanks-gebied kunnen de unieke Explore Fairbanks Aurora Viewing Map & Guide gratis ophalen bij het Morris Thompson Cultural and Visitors Center in het centrum van Fairbanks. Een interactieve online versie is te zien op explorefairbanks.com/aurora.