Martinhal Family Hotels & Resorts speelt in op single parent vakantietrend

Het aantal alleenstaande ouders blijft groeien, in 2018 noteerde het Federaal Planbureau maar liefst 485.768 eenoudergezinnen in België. De verwachting is dat tegen 2050 er naar schatting meer dan 560.000 eenoudergezinnen in ons land zullen zijn.

Vooral als single parent vraagt een vakantie met kinderen om behoorlijk wat voorbereiding. En helemaal met kinderen nog in de luiers, is een vakantie iets waar je misschien twee keer over nadenkt. Gelukkig zijn er hotels en accommodaties die echt met je meedenken, zodat jij niet onnodig veel aan het sjouwen en zorgen bent. Het Portugese Martinhal Family Hotels & Resorts is zo’n plek, inclusief babyconciërge, babysitservice en een extra groot familiebed.

Van flessenwarmer tot babyfoon

Portugal is een populaire bestemming voor familievakanties. En dat is niet voor niets: het land is prachtig, de mensen vriendelijk, de temperatuur aangenaam – ook buiten het hoogseizoen – en massatoerisme is er niet aan de orde. Alle reden voor Chitra en Roman om tien jaar geleden juist in Portugal hun luxe familiehotelconcept Martinhal op te zetten. Inmiddels bestaat de kleinschalige hotelketen uit 4 verschillende locaties in de Algarve en in en rondom Lissabon. Vier uiteenlopende familievakantie-locaties, maar waar overal een relaxt verblijf voor zowel ouders als kinderen centraal staat. Zo zorgen de lokale babyconciërges ervoor dat je als vader of moeder niet onnodig veel hoeft in te pakken en mee te slepen. Overal is aan gedacht: van flessenwarmer en babybedje tot traphekje en babyfoon.

“Me time” en “us time”

Tijdens een familievakantie is genieten van wat “me time” een echte uitdaging. En helemaal als alleenstaande ouder lijkt het boeken van een massage, het volgen van een yogales of het lezen van een goed boek haast onmogelijk. Bij Martinhal bieden de Kids Club, crèche en babysitservice dan uitkomst. Terwijl de kinderen zich vermaken en leuke dingen doen met leeftijdgenootjes, heb je als ouder even een moment voor jezelf. Om daarna weer helemaal opgeladen en ontspannen samen leuke dingen te doen. Ook is het mogelijk om een ouder-kind wellnessbehandeling te boeken zodat je juist samen kunt relaxen. De familiekamers met stapelbedjes en een XXL ‘ouderbed’ zijn groot genoeg voor ouder en kids. Wel zo gezellig. En dat is precies hoe een ontspannen familievakantie zou moeten zijn: genieten van “us time” en samen de mooiste herinneringen maken.