Sky Alps brengt je naar de sneeuw

Het skiseizoen is verre van over. Zeker voor de wintersportliefhebbers zijn er nog enkele verborgen pareltjes te vinden. Dankzij Sky Alps vlieg je vanuit Brussel rechtstreeks naar het Italiaanse Bolzano (Bozen), de toegangspoort tot de skipistes in de Dolomieten.

In anderhalf uur tijd sta je met beide voeten in de sneeuw en dat vanuit Brussels Airport. Dat is de garantie dat Sky Alps je geeft en meteen het belangrijkste argument om je wagen in de garage te laten staan. Prijzen starten vanaf 135€ per persoon per vlucht en de tickets kunnen rechtstreeks op de website van Sky Alps worden geboekt.

Eénmaal geland in Zuid-Tirol zijn de keuzes eindeloos. Wij opteren voor het skigebied Latemar met Hotel Cristal in Obereggen als uitvalsbasis. Het familiehotel ligt naast de ski- en sleepiste en ook het Brunoland Kidspark ligt op een boogscheut. Andere troeven van het viersterrenhotel zijn de wellness met binnen- en buitenzwembad, fitness en restaurant met uitgebreide wijnkaart.

Naast skiën en sleeën is er nog heel wat te beleven in de buurt. Trek stevige wandelschoenen aan en wandel vanuit Obereggen richting het Lago di Carezza, één van de spectaculairste meren in de Dolomieten. Mispak je niet. De wandelroute is eerder uitdagend, maar de vergezichten zijn onvergetelijk. Daarbovenop zorgt de sneeuw voor een nog hogere moeilijkheidsgraad. De wandeling naar het Lago di Carezza is om die reden ook een aanrader in de zomer. Het wandelpad rond het meer is ongeveer 2,5 km lang en dat doe je gemakkelijk in een half uur.

Een andere korte, maar steile wandeling die we aanraden is die naar Latemar 360°. Neem de kabelbaan Oberholz richting restaurant Oberholz. Hier kan je terecht voor een hapje en een drankje met een adembenemend uitzicht. Vanaf het restaurant is het slechts een tiental minuten wandelen naar het uitzicht platform Latemar 360°. Vanop een hoogte van 2200 meter krijg je een spectaculair overzicht over de verschillende Alpentoppen. Deze unieke ervaring zorgt voor voldoende bewijsmateriaal waarom de Dolomieten UNESCO Werelderfgoed zijn.