Rust in de lavendelvelden

Zoek je nog een last minute vakantiebestemming met de wagen om er even tussenuit te gaan? Nog tot half augustus staat de lavendel in volle bloei in de Provence. Spring in je auto en vertrek naar de Vaucluse voor de lavendelroute. Daarenboven heeft lavendel een rustgevende werking dus neem zeker wat lavendelproducten mee zodat je de rest van het jaar aankan.

Lavendel is de meest populaire aromatische plant vanwege zijn geur en kleur maar ook door zijn therapeutische werking. Zo kende onze grootmoeders reeds de genezende en desinfecterende kracht van lavendel. Ze gebruikten zakjes lavendel in de kleerkast tegen motten. Lavendel is onder mee antiseptisch, pijnstillend, bacteriedodend, kalmerend, krampstillend, ontwormend maar ook een diureticum, insecticide en helpt als antireumatica.

Ten oosten van de Mont-Ventoux ligt het Pays de Sault, een immens plateau van witte kalksteen, charmante dorpjes en velden vol lavendel en gouden tarwe. Een vallei van geuren en kleuren. In deze authentieke regio, een oase van rust, wordt de meerderheid van de lavendel uit de Provence geoogst. Ontdek de kracht van deze plant tijdens de Lavendelroute in de Vaucluse.